Laatste stuk Portugal en 1e stuk Zuid Spanje
3 juni 2025 - Los Montesinos, Spanje
Dinsdag 3 juni. Alweer een week verder sinds ons vorige verslag. We zijn vandaag onze zevende week ingegaan en het is ongelofelijk hoe snel het gaat.
Maar eerst:
We twijfelden of we het pontje zouden nemen naar Spanje met de fiets maar uiteindelijk toch maar gedaan.
We waren maandag 26 mei aangekomen op de gemeente camping waar we voor 27,10 voor 2 nachten mochten staan. Even het dorpje ingefietst en een ijsje gegeten. Terwijl we op het terras zaten zagen we een restaurant waar men Hollandse snacks op de kaart hadden staan en we besloten omdat de volgende avond te gaan eten. Bij Willem dus.
Dinsdag 27 mei zijn we dus met de veerpont naar Ayamonte in Spanje gegaan. Eerst 5 km naar Vila Real de San Antonio gefietst en koffie gedronken voor we de pont namen. Kosten veerpont was 8,20 enkele reis
Aangekomen aan de overkant hebben we een flink stuk gefietst maar was niet heel speciaal.
Wel ergens wat gedronken met wat tapas er bij en om drie uur wilden we weer terug. Het ticket bureau was om 14:00 uur nog gesloten, dus besloten we om nog maar ergens weer wat te gaan drinken. Het leuke is dat je in Portugal een uur vroeger bent en in Spanje met de terugreis moet je daar wel rekening mee houden.
Het was bloedheet en terug hebben we niet op het dek gestaan maar binnen gezeten.
Terug bij de camper een tukkie gedaan en ‘s avonds bij Willem wezen eten. Jan had filet Mignon met toebehoren. En ik twee frikandellen speciaal met patat. Heerlijk
Op woensdag zijn we naar Spanje gereden. Wel 65 km in totaal. Gearriveerd op camping playa de Bota in Punta Umbría.
Donderdag zijn we naar het strand gelopen, wat nog en hele tippel was. Verder geen bijzondere camping of om maar iets te gaan bekijken. Wel weer een uur vooruit want we waren weer in Spanje. Ik heb geprobeerd mijn haar daar te knippen en vond zelf dat dit redelijk gelukt was.
Wie er anders over denkt mag het zeggen. Of we dan nog met je praten is een tweede.
‘s avonds zijn we in het restaurant van de camping wezen eten en het was erg lekker.
Op vrijdag zijn we naar camping Mariposa Libre gereden even ten westen van Malaga. Een kleine 300 km.
Een raar klein grindweggetje waar we volgens Google toch rechtsaf moesten bleek toch de goede weg te zijn. De TomTom had toen we langs het terrein reden al de moed opgegeven en dacht zoek het zelf maar uit. Uiteindelijk aangekomen bij de Camperplaats van Marcel en Maybritte.
We rijden door het hek en we horen : hé Lilian wat leuk. Jan zat nog nietsvermoedend in de auto en ik dacht: wie zijn dat????
Ik gooide er een paar namen in maar die bleken niet de juiste en na goed kijken bleken het weer vrienden van vrienden te zijn. Na de plek in orde te hebben gemaakt hebben we een borreltje met elkaar gedaan en werd het etenstijd. Zaterdagmorgen vroeg vertrokken de kennissen alweer en wij hadden broodjes besteld en gingen heerlijk ontbijten. We bleven hier drie nachten. Beddegoed gewassen dus dat ruikt ook weer lekker. Zaterdagavond is het snackavond en kan je via de app een bestelling plaatsen die ze aan de camper komen afleveren. Jan een loempia met pindasaus, een frikandel speciaal en een patatje oorlog waar ik hem bij zou helpen ik had namelijk een kroket, een bamibal en ook een frikandel speciaal. (Zie onze video)
Zondag hebben we formule één gekeken en ‘s avonds sla met opgebakken aardappeltjes en kipfilet gegeten. We waren voor alles, broodjes, snacks en sta-plaats 112,= kwijt.
Maandag 2 juni zijn we beland op camping Roquetas in de gelijknamige plaats. Het was niet het walhalla maar voor één nacht o.k. Wel heerlijke douches maar alles zeer verouderd. Gegeten in camping restaurant a 37,=
Vandaag 3 juni wilden we richting Benidorm en zo snel mogelijk weg uit het zuiden van Spanje. De hele weg links en rechts zie je niets anders dan witte plastic kassen, honderden km lang. Men kweekt daar tomaten, aubergines en courgettes etc. in. Maar voor ons geen zuid Spanje meer. Benidorm vonden we toch wat ver en zijn nu in Los Montesinos op Camperplaats Todo Cambia wat zoiets betekent als : Alles verandert.
De vriendelijke dame van de villa waar we moesten zijn legde ons alles haarfijn uit Er is een groepsapp voor de gasten voor als er evt. meldingen zijn, zoals bv: wij al een uurtje of twee zonder stroom zitten en we eens gingen polsen of het nog lang zou duren? Rik de eigenaar was tenslotte met de kapotte vriezer bezig en had, dachten wij, het hele stroomnet naar de knoppen geholpen. Maar bleek dat iedereen stroom had behalve onze elektricien. Bleek achteraf dat de stekker er niet goed inzat
We kregen ook een melding dat er verse vissoep gekookt werd en of men interesse had voor 4,95 pp per kom wij wel en hij was overheerlijk en goed gevuld.Ook dit hebben we op video gezet maar ik krijg het filmpje hier niet tussen. Voorlopig voor twee nachten dus en in de volgende blog gaan we hier meer over vertellen.
groet weer van ons

Even een update, Sander is gelukkig weer wakker, gisteravond zijn we bij hem geweest, hij ademt weer zelfstandig, wel wat warrig maar gelukkig weer bij ! 🙏
Jullie kunnen ook lekker eten
Lfs simone
Lekker Hollands eten patat frikandel en loempia
Alles is lekker toch
En je haar zit goed en de kleur is ook weer blond toch
En wat zie ik Jan de was ophangen 😂
Dat is ook grappig
Nou nog veel plezier groetjes van ons 😘