Oostkust Spanje

17 juni 2025 - L'Estartit, Spanje

Daar zijn we weer

Woensdag 4 juni wilden we naar Guardamar maar onze fietsaccu,s hadden niet voldoende power in hun buikje dus hebben we dat een dagje uitgesteld. We zijn naar Rojales gefietst en daar bij de Mercadonna boodschappen gedaan. Het is een nieuw opgezet dorp en het is al volledig overgenomen door de Engelsen want overal waren er Britse bingo-kroegen en bars vol met de nodige in en in witte Engelsen. Brrr gauw wegwezen.
Donderdag 6 juni en nog maar een nachtje bijgeboekt. Het is een leuke plek en we kunnen er goed in de buurt fietsen.
Dus op naar Guardamar. Was een flinke tocht.
Op de boulevard geluncht

L. L I.Spreekt voor zichLunch in Guardamar. del Seguro

en op de terugweg een kapsalon gezien en we konden allebei geknipt worden. De dames waren van Litouwse afkomst maar we gingen netjes geknipt weer de deur uit. Kosten 40,=

Vrijdag 6 juni om 13:30 uur aangekomen in Finestrat. Ongeveer 100 km van onze vorige plek.
 Camperplaats Camperlive.

Camperplaats Finistrat

Bij het neerzetten van de camper roken we een wat vreemde geur maar Jan weet dit aan het hete asfalt. Toch op onderzoek uit en het bleek de huishoudaccu te zijn. Deze was flink warm dus hebben hem een poosje af laten koelen.

Zaterdag 7 juni weer eens ouderwets naar de markt geweest. Ik hou ervan. Jan niet!!! Maar ja het is ook allemaal jurkjes en shirtjes voor dames dus voor mannen is er niet zoveel aan.
‘s Avonds weer terug naar de boulevard gefietst en daar gegeten. Niet de allerlekkerste Paella maar vooruit het is niet anders. De bediening was ook niet hoogstaand net als de Paella en we moesten voor 2x Paella en 4 Aperol Spritz 70,= aftikken en als je niet lekker eet is dat best veel.

Zondag 8 juni naar Benidorm gefietst. Mijn god wat een schorem en plebs loopt daar rond. Nu valt de Poniente kant nog wel mee maar de Levante kant was 1 grote Britse dronken enclave met de daarbij behorende Benidorm Basterds op hun dubbele scootmobielen. Wegwezen. Dag Benidorm. Tot nooit weer.. We zijn in de avond toch nog ff naar de boulevard in Finistrat gefietst om wat te eten maar ook dit keer viel het tegen.

Maandag 9 juni zijn we nog een dag gebleven en niets bijzonders gedaan

Dinsdag 10 juni zijn we eerst naar de wasstraat gegaan met de camper want dat was wel even nodig. 1,5 uur gepoetst en toen stond hij weer te blinken hoor.

Camper wassen in Finistrat

Dus op naar Calp dat leek ons wel leuk. Mis…. het was een grote bouwput en na een kopje koffie en een broodje zijn we met gierende banden weer op weg gegaan.
Navigatie op Real de Gambia gezet naar Camping Escalada

La Escaladadit bleek een soort boscamping omringt door sinaasappelboomgaarden. We blijven hier 1 nacht..

Woensdag 11 juni zijn we naar een garage gereden om toch even naar de huishoudaccu te laten kijken. Accu stond droog en de ontzettend behulpzame monteurs

Garage

hadden er in 20 minuten een nieuwe ingezet. Perfect en we konden weer door, maar eerst nog ff langs een camperbedrijf om de boel te resetten wat we achteraf ook zelf hadden gekund maar ja onze hersenen hebben ook vakantie en dan denk je soms niet goed na.

Aangekomen bij camping Bravoplaya in Riviera de Cabanas

Entree camping Bravoplaya

Op zoek naar een plek. Dit heeft trouwens best wel veel voeten in de aarde want eerst moet je je aanmelden. Paspoorten overleggen, betalen en dan moet je te voet die enorme camping over, die uit twee delen bestaat, om een plek uit te zoeken en das niet makkelijk kan ik jullie vertellen want iedereen die in Spanje is, wil een schaduw plek onder de bomen maar deze twee globetrotters niet hoor. Nee zonder bomen want anders doet de Starlink het niet. Maar niet getreurd plekkie gevondenen het is 848 geworden. De receptionist vroeg of we pensionada’s waren want dan kregen we korting:  (ik nam de vraag aan als een compliment) dus voor 24 euro per nacht zijn we daar drie nachten gebleven . Praatgrage buurman aan de ene kant en stille Denen aan de andere kant.  ‘s Avonds happie gegeten bij camping restaurant The Blue House. Jan Iberisch vlees met sojabonen en ik een ‘menu de dia’ en daar zat als voorgerecht een soort bami met garnalen bij. Heerlijk en samen van gegeten en als hoofdgerecht Fiduea.

IFideua bij camping restaurant

Dat is een soort Paella maar dan met kortgesneden spaghetti. Als toetje een mierzoete fruitcompote waar Jan zich over heeft ontfermd. Lekker gegeten voor 46,=

Donderdag 12 juni hebben we de Via Verdes de Mar gefietst. Een oude spoorlijn die loopt van Oropesa naar Benicasim. Erg leuk met prachtige uitzichten en je fietstecht vlak langs de zee. Helaas ontbreken de foto’s . In Benacasim hebben we geluncht en dat was voor de helft een succes.

Lunchen in Benacassim na fietstochtInktvis (Sepia) ook tijdens de lunch maar is niet aan te raden.

We hadden Patatas Brava’s die echt heerlijk was en we hadden sepia besteld. Wat een taai en smakeloos gebeuren was dat. Maar je moet wel alles proberen zei mijn moeder altijd en dat hebben we dus nu gedaan maar wij bestellen het niet meer.

Vrijdag 13 juni. Even langs de Mercadonna voor brood, melk en eieren en op naar Bellcaire ‘d Emporda.
Een Camperplaats tussen La Escala en Estartit .

Camperplaats Area Massis del Montgrí

Het is niet veel bijzonders maar voor 18,= euro per nacht hoor je ons niet.
Zaterdag 14 juni naar la Escala gefietst . Bakkie  gedaan en toen door naar Ampuriabrava en St Marti. Leuk fietspad langs de zee. Weer teruggefietst naar La Escala en daar bij de Italiaan geluncht  Ramon heeft ons bericht dat Gerard in het ziekenhuis ligt en we maken ons daar wel een beetje zorgen om. We hopen dat hij snel weer opknapt.

Zondag 15 juni naar Camping Emporda in Estartit verkast.
Het is maar 10 km rijden dus jullie zien dat we het rustig aandoen.

We staan op plek 3R03 en héél véél en dan bedoel ik héél véél Nederlanders staan hier ook.
De camping “Popie Jopie” staat recht tegenover ons en wordt volledig door ons genegeerd wat hij niet leuk vind en voor de rest is het maar net hoe je ermee omgaat. Wij gaan er niet mee om dus. Haha

Tot onze verbazing zagen we ineens Jos, de man van Anneke (de kapster van Jan) voorbij lopen. Even borreltje gedaan en afgesproken om woensdag op de fiets naar Toerella de Montgri te gaan om te lunchen.

Maandag 16 juni

We zijn naar de markt gefietst in Toerella de Montgri.

Fietsen naar de markt in Torroella de MontgriKoffie op de markt

Jan zijn favoriete bezigheid en ja natuurlijk is alles hetzelfde als al die honderd andere markten hier in de omgeving

We blijven hier tot vrijdag en gaan dan maar weer eens zoeken naar een nieuwe bestemming.

Groet van ons

PS: de nieuwe huishoudaccu doet het tot nu toe prima

1. Gea en Hennie:
    17 juni 2025
    Na driekwart van de reis hebben jullie al heel veel gezien. Geniet nog even met volle teugen van de laatste vier weken, zonnige groetjes Hennie en Gea
  2. Simone Leeflang:
    17 juni 2025
    Jullie worden nog experts!!!
    Heerlijk genieten en je niet gek laten maken door "popie jopie" haha
    1 grappenmaker per camper is al meer dan genoeg 🤣
    Lfs
  3. Henny en Ans:
    17 juni 2025
    Leuke foto’s jongens, een mooie reis maken jullie toch!!
    Veel plezier nog en tot gauw!!
    Geniet nog ff! 👍😘
  4. Alie Poot:
    17 juni 2025
    Zo vakantiegangers. Jullie zijn in voor ons bekend gebied. Toroëlla en Estartit.Lekker genieten en fijn dat de camper 🚐het weer goed doet want op de 🚲 of 🏊 naar huis is niet alles. Fijne tijd verder👍
  5. Ilona:
    Leuke verhalen weer! Vliegt om hè?! Geniet er nog lekker van! 😘
  6. Syl:
    18 juni 2025
    Wij zijn weer terug van ons avontuur op de Azoren, en zoals dat gaat, direct back to business. Dan is het toch lekker even in jullie belevenissen te duiken en weer terug in het vakantiegevoel te gaan. Nog een maandje te gaan jongens. Niet normaal hoe snel de tijd vliegt. 😘
  7. Tom:
    18 juni 2025
    jullie hebben lekker t spaanse ritme te pakken, alles op z'n tijd💪😅 blijf dat volhouden😋😘
  8. Diny:
    18 juni 2025
    Noord Spanje is voor ons bekend terrein, leuk om jullie belevenissen te lezen.
  9. Maurits en Hilda:
    18 juni 2025
    Jullie maken nog eens wat mee
    Wat een mooie verhalen weer
    Ja de markt in Spanje vind ik altijd wel leuk
    Maar met dat hete weer,kan je beter op een terrasje zitten
    Dan heeft Jantje het wel na de zin
    Nog veel plezier daar
    En lekker genieten groetjes 😘
  10. Anneke en Jos:
    28 juni 2025
    Wat een verrassing voor ons…. Krijg je op een maandagmiddag zomaar foto’s op je WhatsApp app waar je zelf of Jos op staat! Staat Die mafkees(Jan) schuin tegen over ons..was erg gezellig trouwens! En nog bedankt voor de leuke tijd met elkaar!🥰